Nieuws

Visspecialist Henry Schilder: 30 jaar in Amstelveen

Visspecialist Henry Schilder: 30 jaar in Amstelveen

Amstelveen - Visspecialist Henry Schilder bestaat 30 jaar. De visspeciaalzaak van Henry Schilder is al jaren een begrip in Amstelveen en omstreken. Op 23 mei viert de Volendammer viswinkel het 30-jarig jubileum. Een mooi moment om met Henry Schilder terug te blikken.


In 1990 begon Henry bij de toenmalige supermarkt Jac. Hermans in Bovenkerk. Met pas 20 jaar oud, was hij als visspecialist verantwoordelijk voor de gehele visafdeling. In 1993 werd de huidige winkel aan de Van der Hooplaan geopend.

De winkel is in 2006 grondig verbouwd en het assortiment uitgebreid. Vanaf dat moment nam de populariteit zo toe dat zijn klanten inmiddels tot buiten aan toe in de rij staan. ’Dit kwam omdat we met een ander concept zijn gaan werken. Meer kant-en-klaar maaltijden, salades en huisgemaakte producten waarbij kwaliteit voorop staat’, legt de vriendelijke Henry uit.

Paleis Noordeinde
In de loop der tijd heeft de visspecialist mooie prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo werd hij in 2007 en 2011 verkozen tot ‘Visspecialist van het Jaar’ en kreeg hij in 2009 een prijs voor meest innovatieve visproduct van het jaar. Op de vraag wat zijn meest dierbare herinnering is, vertelt Henry vol trots over zijn uitnodiging op Paleis Noordeinde. ‘In 2014 kreeg ik de publieksprijs ‘Beste Zelfstandige Winkelier’ en dat was letterlijk een kroon op m’n werk. Want vervolgens kwam er een uitnodiging voor een uitblinkerslunch met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op Paleis Noordeinde.’

Rollercoaster
De gedreven Henry kijkt terug op 30 prachtige jaren al noemt hij het wel een rollercoaster. Om Amstelveen dagelijks te voorzien van heerlijke verse vis, gaat hij iedere ochtend in alle vroegte langs diverse visgroothandels. En naast het runnen van een zeer goedlopende visspeciaalzaak met maar liefst 24 man personeel heeft hij ook nog een gezin met 3 kinderen. Zelf komt Henry uit een echte vissersfamilie. Zo ging hij vaak met z’n vader of opa mee naar de visafslag. Na z’n HAVO ging hij aan de slag in de winkel van z’n vader net als zijn zoon Ryan nu, die later de zaak misschien over zal nemen.

‘Inmiddels heb ik 5 jongens in m’n zaak opgeleid die nu voor zichzelf zijn begonnen en een eigen succesvolle visspeciaalzaak hebben. Daar ben ik echt enorm trots op.’

Dankbaar
Kwaliteit en diversiteit zijn voor Henry heel belangrijk. ‘Ik vraag geregeld aan m’n personeel wat zij lekker vinden en laat ze nieuwe gerechten proeven om zo tot nieuwe productontwikkeling te komen. Ik hou van innoveren.’ En dat is één van de redenen dat klanten van heinde en verre naar zijn winkel komen.

Tot slot zegt Henry: ’Ik wil onze klanten enorm bedanken dat ze onze winkel, ook nu in deze corona tijd, massaal weten te vinden. En mede dankzij deze terugkomende klanten doe ik dit werk nog steeds met erg veel plezier. Het geeft mij echt voldoening.’

Henry Schilder kreeg vandaag ook bezoek van wethouder Herbert Raat die samen met VVD-raadslid Janneke Leegstra de felicitaties overbracht met een fraaie bos bloemen.
visspecialist_schilder.jpg

Informatie
Volendammer Visspecialist Henry Schilder | Van der Hooplaan 193 | Amstelveen | Telefoon 020 441 03 08 | www.volendammer-visspecialist.nl

Sharing is caring:

BijKlaasje
Klaasje Zevensterstraat 209
1183 NK
Amstelveen

bijklaasje@brentano.nl
020 23 78 638