Nieuws

Gemeente geeft impressies van 'nieuwe' Oude Dorp vrij

Gemeente geeft impressies van 'nieuwe' Oude Dorp vrij

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft gisteren impressies vrijgegeven van de voorgenomen herinrichting van het Oude Dorp.


De herinrichting van het Oude Dorp staat woensdag op de agenda van de gemeenteraad. De twee impressies tonen een deel van de Dorpsstraat (foto boven) en de Stationsstraat (foto onder).

Inrichting

Het ligt in de bedoeling de Dorpsstraat en Stationsstraat autoluw te maken en gelijkvloers in te richten met een nostalgische uitstraling. De straten krijgen gebakken klinkers met twee lijnen van basaltkeien. Bestaande bomen krijgen een groene omheining, zo meldt de gemeente in een nieuwsbericht.

Nostalgisch

Klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes moeten de historische uitstraling versterken. Ook nostalgische uithangborden moeten gaan verwijzen naar het bijzondere verleden van het Oude Dorp en nodigen volgens de gemeente uit om bij ondernemers naar binnen te lopen. 'Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting de Dorpsstraat en Stationsstraat. Om eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair‘. Te denken valt aan fietsenrekken, afvalbakken en bankjes', aldus de gemeente,

imprressie_oude_dorp2.jpg

De gemeente noemt het nieuwe Oude Dorp een mooie plek waar wonen, ondernemen, horeca en cultuur goed samengaan. 'Daarmee krijgt het een impuls op het gebied van leefklimaat en het ondernemersklimaat', aldus de gemeente.

Sharing is caring:

BijKlaasje
Klaasje Zevensterstraat 209
1183 NK
Amstelveen

bijklaasje@brentano.nl
020 23 78 638