Nieuws

Autokrakers teisteren parkeerplaatsen Amsterdamse bos

Autokrakers teisteren parkeerplaatsen Amsterdamse bos

Amstelveen - Op de parkeerplaatsen in en rond het Amsterdamse bos zijn autokrakers zeer actief. De politie waarschuwt in een video voor de krakers, die met een apparaatje de auto's scannen om te zien of er waardevolle digitale goederen in liggen en vervolgens toeslaan.


Nog altijd zijn er bosbezoekers die tablets, telefoons of laptops in hun auto achterlaten. Door deze te verstoppen onder stoelen, het handschoenenkastje of in de kofferbak denken ze dat ze de apparaten uit het zicht zijn van het dievengilde, maar niets is minder waar. Met een detectieapparaatje (bluetooth) worden de auto's gescand op de aanwezigheid van elektronica. Ligt dat er in dan wordt in luttele seconden de inbraak gepleegd, vaak door het raam in te slaan.

Waarschuwing politie

De politie waarschuwt daarom nog maar eens: laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Leg ook geen tassen of koffers in het zicht. De afgelopen tijd zijn er veel meldingen gedaan van autokrakers. De politie adviseert altijd aangifte te doen en surveilleert bovendien extra samen met Team Handhaving. Bekijk hieronder de videoboodschap van Politie Amstelveen op Facebook:

Sharing is caring:

BijKlaasje
Klaasje Zevensterstraat 209
1183 NK
Amstelveen

bijklaasje@brentano.nl
020 23 78 638